gescheiden riool

Een gezonde en klimaatbestendige leefomgeving voor mens en dier.
Gebruikersavatar
secretariaat
Berichten: 217
Lid geworden op: 06 jun 2020, 13:05

gescheiden riool

Bericht door secretariaat »

we weten dat het eraan komt: Ons rioolsysteem in de Kruidenbuurt zal worden vervangen. Dit zal een systeem worden waarbij hemelwater afvoer wordt gescheiden van het rioolwater en elk huishouden krijgt dan een eigen afvoer naar het riool. De verwachting van de gemeente om dit project uit te voeren is ongeveer over 10 jaar.

Dit project gaat de bewoner wél geld kosten. De aansluiting op het riool TOT de erfgrens is voor kosten van de gemeente, vanaf de erfgrens tot IN het huis en de aansluiting ervan is op kosten van de bewoner. In hoeverre deze aansluitingen verplicht worden is nog niet bekend.

We weten ook dat er in de wijk enkele woningen zijn die wasmachinewater (en mogelijk ook afvalwater van HR-Ketels) in de dakgoot lozen. Vanaf het moment dat er een gescheiden rioolsysteem is, is dit niet meer toegestaan. Overigens het lozen van HR-ketel afvalwater is sowieso niet toegestaan i.v.m. het zuur in het water dat de dakgoot aantast.

Open vragen:
  • Komt er regelgeving op lozen afvalwater in de dakgoot bij introductie nieuw riool?
  • Wat worden de kosten voor een aansluiting per huishouden?
  • Komt er een subsidieregeling om huishoudens te ondersteunen bij dit project?
  • Welk jaar gaat de uitvoering gepland worden
Eén ding is zeker : het rioolsysteem wordt op termijn vervangen. We trachten de buurt zo vroeg mogelijk te kunnen informeren..

wordt vervolgd ...
Reageren of nieuwe berichten plaatsen op ons forum ? Maak even een account aan. Steunt u ons ? Dank u wel.